Oktober, bekend om haar hoogwaardige zorg aan ouderen, kondigt met trots de introductie aan van ‘Jouw Zorg Thuis’. Met deze nieuwe dienst laat Oktober zien dat ze het belangrijk vindt dat ouderen langer en comfortabeler in hun eigen huis kunnen blijven wonen en hun eigen leven kunnen blijven leven.

Met ‘Jouw Zorg Thuis’ wordt samen met de oudere en hun naasten bepaald wat iemand zelf nog kan en welke hulp en zorg er volgens nodig is. En dit is heel breed. We kijken hierbij niet alleen naar zorg maar vooral naar wat een oudere nodig heeft om prettig te kunnen leven. Dat kan gaan van ‘een praatje maken, hulp bij maaltijden of het huishouden tot aan persoonlijke verzorging.

Een speciaal Thuis-team van Oktober bespreekt de mogelijkheden die er zijn binnen de keuzes die gemaakt kunnen worden uit een breed pakket aan diensten. Bijvoorbeeld begeleiding, huishoudelijke ondersteuning, maaltijdondersteuning, dagbesteding, persoonlijke zorg, verpleegkundige zorg en persoonsalarmering met opvolging en behandeling.

Het Thuis-team van Oktober werkt hierbij nauw samen met de ouderen, hun mantelzorgers, families en buren en met haar bestaande netwerk van vrijwilligers, welzijnsorganisatie SWOVE en seniorenhuisvester Wooninc. Door deze samenwerking wordt een ondersteunend netwerk gecreëerd om ouderen te helpen het leven te leiden zoals zij dat willen.

Het grote voordeel van ‘Jouw Zorg Thuis’ is dat het wordt aangeboden rondom de huizen van Oktober. Daar kunnen ouderen van alles vinden wat ze nodig hebben, naast hulp of (nacht)zorg kunnen ze ook terecht voor een gezellige daginvulling of een heerlijk maaltijd. Maar ook voor een stukje gezelschap van medebewoners om gezamenlijk dingen te ondernemen zoals creatief bezig zijn, wandelen, muziek luisteren, biljarten of naar het filmcafé gaan.

In mei 2024 start Oktober met ‘Jouw Zorg Thuis’ bij Merefelt in Veldhoven, een van de huizen van Oktober. Daarna zal deze dienst worden uitgebreid naar andere plekken. Naast ‘Jouw Zorg Thuis’ werkt Oktober ook aan andere nieuwe diensten voor mensen die thuis wonen, waaronder Behandeling Thuis en Revalidatie Thuis.

Om in aanmerking te komen voor ‘Jouw Zorg Thuis’, ook wel Volledig Pakket Thuis (VPT) genoemd, is een indicatie van de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Bij de aanvraag van een Wlz indicatie kan Oktober ouderen en hun mantelzorger ondersteunen.

Geïnteresseerd in ‘Jouw Zorg Thuis’ of wilt u meer informatie? Het team van Oktober staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem telefonisch contact op via de Servicedesk 088-2457795 of stuur een e-mail naar servicedesk@zorginoktober.nl.