Veldhoven

 • Merefelt

Wonen, zorg en welzijn komen samen bij Merefelt

Merefelt is gelegen in Veldhoven-dorp, aan de doorgaande weg. Het gebouw staat in een parkachtige omgeving, waar ook de 18 (zorg)appartementen ‘Merefelt Staete’ (niet in het beheer van Oktober) en 47 zorgwoningen zijn gelegen.

Op loopafstand ligt een buurtwinkelcentrum waar onder andere een warme bakker, supermarkt en apotheek gevestigd zijn.

Wonen bij Merefelt

Voor wie?

Merefelt beschikt over 60 plaatsen voor cliënten met een psychogeriatrische aandoening en aanvullende crisisplaatsen voor deze doelgroep. Ook voor senioren met lichamelijke beperkingen of aandoeningen zijn kleinschalige leefgroepen ideaal: 77 cliënten worden op deze manier verzorgd maar ondervinden zo wel de structuur en de gezelligheid van een normale woonsituatie. Negen andere cliënten ontvangen dezelfde zorg maar wonen individueel.

Cliënten die revalideren, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, verblijven ook in kleinschalige groepswoningen in ons Revalidatiecentrum voor Senioren. Hiervoor zijn 28 plaatsen binnen Merefelt.

Senioren die vitaal en zelfstandig willen wonen, maar wel zorg en welzijn binnen handbereik willen hebben, wonen in één van de 85 (zorg)appartementen in Merefelt.

In het hospice Merefelt kunnen ernstig zieke mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden verblijven.

Zorg, welzijn en behandeling

Deze zorg bieden we aan

 • Kleinschalige verpleeghuiszorg voor mensen met lichamelijke aandoeningen en voor mensen met dementie.
 • Palliatief terminale zorg.
 • Geriatrische revalidatie.
 • Zorgwoningen.
 • Welzijnsactiviteiten.
 • Dagbesteding & dagbehandeling.

 

Sense-Garden

Vonkmomentjes voor bewoners

Het hoofddoel van de Sense Garden is het vergroten van het aantal geluksmomenten voor verpleeghuisbewoners, mantelzorgers en medewerkers. Dit door personen met dementie, zowel psychisch als fysiek, te activeren.

Door levensechte beelden, herkenbare geluiden, bekende geuren en smaken en aanrakingen speelt Sense Garden in op de emoties van de bewoner. Denk aan foto’s uit de kindertijd, herkenbare muziek of bekende geuren, waardoor je even mee teruggenomen wordt naar vroeger. Door de combinatie van video op het scherm, muziek en geuren kunnen allerlei activiteiten georganiseerd worden. Natuurlijk zorgen we ervoor dat alles zoveel mogelijk aansluit bij het unieke levensverhaal van de bewoner.

Zorgprofessionals krijgen de kans om zo de persoon achter de dementie beter te leren kennen. Dit levert een positieve bijdrage aan de kwaliteit van zorg. Daarnaast kunnen familieleden en vrienden hun naaste meenemen in Sense-Garden. De band met de persoon met dementie wordt hierdoor versterkt. Door Sense Garden worden er andere gesprekken aangegaan.

De faciliteiten van Merefelt

 • icon svg
  Restaurant Het Veldhof
 • icon svg
  Theatercafé
 • icon svg
  Wintertuin
 • icon svg
  Bibliotheekdiensten
 • icon svg
  Internetcafé
 • icon svg
  Stilteruimte
 • icon svg
  Boodschappenservice
 • icon svg
  Kapsalon
 • icon svg
  Pedicure
 • icon svg
  Verhuur van ruimte met cateringfaciliteiten
 • icon svg
  Bloedprikken (Diagnostiek voor U)

Bekijk hier de video van Merefelt

In deze video geven we je een kijkje bij Merefelt en vertelt Harry over zijn ervaringen.

Contact
Plattegronden & bereikbaarheid
Huisregels
Plattegronden & bereikbaarheid.

Hier vind je de plattegronden van Merefelt. En we bieden je een overzicht voor het parkeren van auto’s, het stallen van fietsen en de bushaltes dicht bij Merefelt. Voor de actuele dienstregeling kun je een kijkje nemen op 9292.nl

Huisregels

Bij Oktober leven en werken veel mensen met elkaar. In een dergelijke situatie is het nuttig om afspraken met elkaar te maken over wat men doet of nalaat in de omgeving met elkaar. Goede huisregels die op een democratische manier tot stand zijn gekomen, in overleg met de cliëntenraad, geven helderheid over wat men binnen de instelling over en weer van elkaar mag verwachten.

Binnen Oktober staat voorop dat we proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij het leven zoals de cliënt dat leidt en daarin samen oplossingen te zoeken. Huisregels zijn daarin ondersteunend bedoeld om zo prettig mogelijk met elkaar te wonen. In een Wzd-accommodatie (Wet zorg en dwang) is sprake van een bijzondere situatie; huisregels in een Wzd-accommodatie hebben daarnaast een beschermend karakter.

Toch op zoek naar iets anders?

Alle zorg en ondersteunende diensten bij één aanbieder

Of het nu gaat om hulp in het huishouden of intensieve verpleging. Bij je thuis of in één van onze huizen. Wij bieden je de ondersteuning en zorg die je helpt om ouder te worden op een manier die bij je past. En dat doen we op de Kempische manier, met oprechte interesse en zonder aannames.

Maak hierboven uw keuze

Oktober biedt naast wonen met zorg nog veel meer zorg en diensten aan. Zo bieden we onder andere ook thuiszorg, hulp bij het huishouden en specialistische behandelingen aan. Klikt u hierboven op de bollen om naar onze overige zorg- en dienstverlening te gaan.