Het coronavirus leidt tot veel vragen, zeker nu het aantal besmettingen in Nederland toeneemt. Hoe gaat Oktober om met deze nieuwe ziekte?

Diverse organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken. Oktober houdt de ontwikkeling nauwlettend in de gaten en volgt hierin de adviezen of aanwijzingen op van het RIVM, de GGD Brabant-Zuidoost en onze branchevereniging ActiZ.

De gezondheid van onze cliënten wordt uiteraard goed in de gaten gehouden door onze medewerkers. Bij eventuele zorgen over gezondheidsklachten bespreekt u deze met hen. Zij weten wat ze moeten doen. Medewerkers en vrijwilligers werken standaard volgens strikte hygiënische richtlijnen. Deze zijn in de huidige situatie nog eens extra onder de aandacht gebracht.

Wat kunt u zelf doen om verspreiding te voorkomen?
Het klinkt wellicht als een open deur, maar nu wordt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk een goede basishygiëne is. Goede hygiëne draagt bij aan het voorkomen van besmetting. Volg hiervoor enkele simpele regels:
  1. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of in een papieren zakdoekje.
  2. Gooi papieren zakdoekjes na gebruik meteen in de prullenbak.
  3. Was uw handen regelmatig met water en zeep.
Mag u een Oktober-locatie bezoeken als u (griep)klachten heeft?

Om verdere verspreiding van het coronavirus in Noord-Brabant te voorkomen adviseert het RIVM inwoners van Noord-Brabant uit voorzorg om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, hoesten of koorts. Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u om uw bezoek aan onze locatie af te zeggen. U bent weer van harte welkom wanneer u bent opgeknapt.

Meer informatie over het Coronavirus
Het RIVM heeft de meest actuele informatie op hun website staan. Er vinden regelmatig updates plaats, soms zelfs dagelijks. Er is naast de RIVM-site ook een landelijk info-nummer beschikbaar voor vragen van burgers: 0800-1351.
Heeft u specifiek vragen over het Oktoberbeleid m.b.t. het Coronavirus, dan kunt u contact opnemen met onze Servicedesk via 088-245 77 95.