Een win-win situatie

Op onze geriatrische revalidatieafdelingen bij Floriaan en Merefelt bieden we vanaf nu ook geriatrische revalidatie aan mensen die via de spoedeisende hulp in het ziekenhuis direct worden doorverwezen. Dit noemen we ook wel spoedrevalidatie. Dat betekent dat iemand meteen komt revalideren en een ziekenhuisopname niet nodig is. Een win-win situatie dus.

Sneller starten met herstel

Naast spoedrevalidatie, bieden we ook fast track CVA revalidatie. Dit bieden we aan patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege een herseninfarct of een hersenbloeding (CVA). En van wie de inschatting is gemaakt dat ze met een kortdurend revalidatietraject van maximaal twee tot vier weken weer veilig zelfstandig naar huis kunnen. Hierdoor werken revalidanten eerder en intensiever aan herstel.

Sneller de juiste zorg op de juiste plek

“Als er vrije bedden zijn, kan iemand dichter bij huis revalideren. Het is fijn dat we mensen in onze regio door snelle doorplaatsingen eerder de juiste zorg op de juiste plek kunnen bieden. Of het nu gaat om spoedrevalidatie of een fast track CVA revalidatie.”, zegt teammanager Geriatrische Revalidatie Marieke Fleur.

In samenwerking met: Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, Archipel en Vitalis.