Breien voor warme zorg

Samen met cliënten, medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners breide ouderenzorgorganisatie Oktober de afgelopen twee jaar voor warme zorg. Voor kwetsbare ouderen kan een beetje warmte en aandacht al een groot verschil maken. Om de cliënten met warmte te verbinden, breiden we samen aan de langste sjaal ooit gebreid in Nederland. Het doel is om het record van 7,2 kilometer te verbreken. Bekijk de actie op onze speciale brei-pagina.

Einde in zicht

Het Nederlands record komt in zicht. U kunt de stukken gebreide sjaal nog inleveren tot en met 25 juli 2021 in de daarvoor bestemde bakken bij één van onze locaties. De vrijwilligers van de brei-clubs gaan de stukken sjaal deze zomer opmeten. Aan het einde van de zomer organiseren we een feestelijk meetmoment voor de cliënten en vrijwilligers die er zo hard aan hebben gewerkt deze afgelopen jaren. We zijn benieuwd hoe lang de sjaal uiteindelijk wordt!

Wat te doen met die lange sjaal?

Na afloop worden de stukken sjaal omgetoverd tot mooie dekens, baarkleden, kunstwerken, handzame sjaals van normale lengte, enzovoorts. Heeft u nog een goed idee? Laat het ons weten via communicatie@zorginoktober.nl.